De 5 beste boekenseries voor tieners

De meeste tieners lezen geen boeken omdat ze boeken ´saai` vinden. Daarom hier een lijst met echt spannende boekenseries!

 

5. Tunnels

611c6c1fd15f38ee186eb8554645a13e_medium.

Tunnels gaat over het leven van leven van  de 14-jarige Will Burows, een jongen die een nogal saai leven leidt totdat zijn vader op een dag verdwijnt. Will en zijn vader delen allebei een passie voor archeologie en Will ontdekt dat zijn vader bezig was met opgravingen onder te aarde te doen. Will besluit samen om met zijn vriend Chester door de tunnels te gaan waar zijn vader opgravingen aan het doen was. Diep onder de grond ontdekken ze een groot geheim... Tunnels werd door critici omschreven als de nieuwe Harry Potter en het eerste boek gaat verfilmd worden (er zijn 6 boeken in de reeks).

 

 

 

4. Chaos

e7bd8f5959d828731ad588728c2e67f5_medium.

Chaos is een trilogie die zich afspeelt op een andere planeet waar alle levende wezens elkaars gedachten kunnen horen. Het hoofdpersonage Todd Hewitt woont rustig zijn leven in het dorp Prentissdorp totdat er op een dag allemaal rare dingen gebeuren in zijn dorp. Todd belandt in een avontuur waar hij eigenlijk niks mee te maken zou willen hebben. Tijdens zijn avontuur komt hij in moeilijke morale kwesties terecht terwijl de hele planeet rondom hem in een gruwelijke oorlog uitbarst. Het eerste boek, het mes dat niet wijkt, zal worden verfilmd door Lionsgate die ook de Hongerspelen heeft verfilmd.

 

3. Divergent

Divergent is een trilogie die zich afspeelt in een post-apocalyptisch Chicago. Mensen worden er onderverdeeld in 5 facties die het beste passen bij hun persoonlijkheid: oprechtheid, eruditie, vriendschap, zelfverloochening en onverschrokkenheid. Beatrice Prior wordt geboren in de factie van zelfverloochening (niet aan jezelf denken, maar aan anderen denken) maar vindt van zichzelf dat ze er niet thuishoort. Op de dag dat ze moet kiezen bij welke factie ze wilt horen, kiest ze dan ook niet voor zelfverloochening, maar voor onverschrokkenheid. Ze komt bij onverschrokkenheid geheimen te weten die nooit het daglicht zouden mogen gezien hebben. Divergent biedt voor ieder wat wils: romantiek, humor, avontuur en verraad. Divergent wordt vaak vergeleken met de Hongerspelen en het eerste boek is al verfilmd.

2. Artemis Fowl

Artemis Fowl is een reeks die gaat over euhm... Artemis Fowl. Artemis Fowl is een jong genie en gebruikt zijn slimheid voor allerlei criminele activiteiten. Op een dag komt hij erachter dat elfen bestaan. Maar niet elfen zoals in de sprookjes, nee, blitse elfen die diep onder de grond wonen, beschikken over heel geavanceerde technologie en een geheime dienst hebben die de elFBI heet. Artemis besluit direct om een elf te kidnappen die hij dan kan gebruiken om van de elfen goud te krijgen voor losgeld. Maar de elfen laten het hier niet bij en besluiten direct om Artemis Fowl eens een goed lesje te leren. Wie zal slimmer zijn? Artemis Fowl of de elfen? Er zijn meer dan 6 boeken die meer dan 10 miljoen keer verkocht zijn (misschien klinkt het verhaal je kinderachtig in de oren, maar geloof me: het is vol met actie en spanning en het verhaal staat nooit een moment stil!).

1. Gone

Op een dag verdwijnen in het stadje Perdido Beach, in Californië, alle inwoners van boven de 15 jaar. De kinderen zijn in het begin heel blij, maar die blijdschap verandert al vlug in afgrijzen als er allemaal vreemde dingen gebeuren (zoals een koepel die heel Perdido Beach omringt), de orde verdwijnt en verschillende kinderen speciale gaven krijgen. Perdido Beach bevat heel donkere elementen zoals racisme, moord, anarchie en mentale ziektes. Opeens geen zin meer om het te lezen? Eén keer je begint, kun je gewoon niet meer stoppen! Als je lezen niet leuk vindt, is dit DE boekenserie die je aan het lezen kan brengen.

Vond je dit artikel nuttig? Laat dan gerust een reactie (of like) achter!

 

 

42

1 Reacties

Matthias10000

Monday, March 30, 2020 Reply

Ja het is inderdaad best wel dik maar als het spannend is, maakt dat normaal gezien niets uit ;)