Greetje van den Berg - Gouden bergen in Tirol

Kristy ontmoet op vakantie een knappe vent. Maar dan krijgt ze een waarschuwing. Moet Kristy zich ernstig zorgen maken?

 

 

Gegevens van het boek
 

  • ISBN: 9020518089
  • Uitgeverij: Kok
  • In de serie: Witten Raven
  • Genre: liefdesroman
  • Aantal pagina’s: 129
  • Publicatiejaar: 1985
  • Prijs: Tweedehands verkrijgbaar voor een paar euro


Over Greetje van den Berg
Greetje van den Berg schrijft liefdes- en familieromans. Ze heeft er al meer dan 25 op haar naam staan. Greetje van den Berg is geboren in 1959. In 1985 verscheen haar eerste boek in de bekende Witte Raven serie. In 1993 heeft Greetje van den Berg besloten om fulltime te gaan schrijven. Schrijven is voor haar erg belangrijk en ze probeert ieder verhaal met boeiende en eigentijdse onderwerpen te voorzien.

Over Gouden Bergen in Tirol
Kristy neemt haar beste vriendin Odette mee naar Tirol, omdat Odette net in de steek is gelaten door haar vriend. In Tirol ontmoeten de twee vriendinnen veel nieuwe mensen, zoals de knappe Rainer. Kristy valt meteen voor hem. Maar dan wordt ze gewaarschuwd door iemand. Er wordt gezegd dat Rainer de dood van een vrouw op zijn geweten heeft. Kristy gelooft niets van de woorden, maar later begint ze te twijfelen. Wat weet ze nou eigenlijk van Rainer?

Fragment uit het boek
Hij had ineens haar arm vastgepakt- Zo stevig, dat het pijn deed. Weer zag ze zijn gezicht voor zich, dat van pure haat leek te zijn vertrokken.
“Pas op voor Rainer. Hij deinst nergens voor terug.”
“Wat bedoel je?”
Hij heeft de dood van een vrouw op z’n geweten. Ze was getrouwd, maar dankzij hem leeft ze niet meer.”
“Je kletst!”
“Ik waarschuw je alleen maar.”

Schrijfstijl
Greetje van den Berg heeft een prettige schrijfstijl in dit boek. Ze schrijft vanuit de alwetende verteller en wisselt dus vaak van personage. Dit doet ze echter op zo’n manier dat het verhaal niet constant wordt verklapt, maar dat je als lezer nieuwsgierig blijft. Wel worden vaak hele periodes overgeslagen en alleen samenvattend verteld.

Mijn mening
Dit is een redelijk boek van Greetje van den Berg. Het is haar debuut en dat merk je wel als je ook nieuwer werk van haar hebt gelezen. De schrijfstijl is prima, maar soms loopt het verhaal niet zo vlot als je zou willen. Hierdoor zijn sommige stukken in het boek niet zo heel interessant. Andere dingen had ik echter graag wat meer over willen lezen, maar dit leek de schrijfster juist weer niet te doen. Ondanks dat was het een prima, vermakelijk verhaal. Het is wel enigszins voorspelbaar, maar bij liefdesromans kun je zoiets natuurlijk wel verwachten. Leuk om een keer te lezen en lekker te ontspannen tijdens het lezen. Niet heel bijzonder om echter vaker te lezen.

143