Mariëlle Bovenkamp - Holiday Blues

Lian is assistant manager in een vijfsterrenhotel. Ze doet erg veel werk, maar krijgt hier nooit een complimentje voor. Dan gebeurt er iets waardoor het personeel elkaar niet meer vertrouwt

 

 

Gegevens van het boek

Uitgeverij: Zomer & Keunig
ISBN: 978-90-5977-435-3
Genre: Chicklit
Publicatiejaar: 2009
Aantal pagina’s: 189

Over Mariëlle Bovenkamp


Mariëlle Bovenkamp is een Nederlandse auteur. Ze debuteerde met haar boek ‘Holiday Blues’. Inmiddels is ook ‘Dubbel Verliefd’ van haar naam verschenen. Behalve schrijven heeft ze een parttime baan. Ze probeert haar tijd zo in te delen dat ze gemakkelijk kan schrijven én kan werken.

Over Holiday Blues


Lian is de assistent manager van het Holiday Hotel. Ze doet niet alleen de taken die voor haar bedoeld zijn, maar springt ook geregeld bij in het restaurant, waar dingen niet echt vlekkeloos verlopen. Dat heeft misschien wel te maken met het feit dat de leidinggevende het met de manager van het hotel doet en zo haar baan kan blijven houden. Lian merkt dat ze steeds meer klusjes moet doen die niet voor haar bedoeld zijn en de ergernissen lopen hoog op. Dan blijkt er gestolen te zijn bij de gasten en alles wijst in de richting van het personeel. Maar wie heeft de juwelen gestolen? Ondertussen moeten er ook nog eens plannen worden gemaakt voor het bezoek van de knappe ster Mick McCannon. Zal het Lian en de rest van het personeel lukken om het hotel in goede banen te leiden?

Fragment uit het boek


‘Lian.’
‘Ja, ik-‘
‘Lian! Kom eens.’
‘Ik kom er-‘
‘Lian, kun je even-‘
‘Ja! Ik kom eraan. Ik moet even dit pla-‘
‘Lian.’
‘Jahaa.’
Lian Franssen slaakte een diepe zucht. Op haar heen stonden vier stagiairs en twee kelners die allemaal aandacht van haar wilden en wel nu meten.
‘Jongens,’ zei ze op overredende toon. ‘Eén tegelijk, graag. En ik moet eerst dit plateau wegbrengen. Mag ik er even langs?’
Het groepje week uiteen om haar erdoor te laten. Net voor ze de deur naar het restaurant opende, keek Lian nadrukkelijk om. Eén van de kelners begreep de hint en schoot naar voren om haar te helpen. Zodra ze het restaurant binnenkwam, plooide Lian haar gezicht in en onberispelijke glimlach, die deed vermoeden dat ze alles onder controle had en dat ze vanavond in een opperbest humeur verkeerde. Geen van beide was waar.

Schrijfstijl


Mariëlle Bovenkamp gebruikt een vlotte schrijfstijl voor dit boek. Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van Lian en dit is op een duidelijke manier gedaan. Door de vlotte schrijfstijl ben je in een mum van tijd door het boek heen.

Mijn mening


Een heel goed debuutboek. Dit is een chicklit zoals ik hem graag lees. Het verhaal is vlot geschreven en er gebeurt een heleboel, zonder dat het verhaal verwarrend overkomt. Ook zitten er nog wat verrassende elementen in het boek, iets dat lang niet iedere chicklit heeft. Het verhaal is verder heel erg vermakelijk en na het lezen van dit boek wil je graag meer van de auteur lezen. Om dan toch nog een klein nadeel te noemen: Ik had graag ook wat stukken gelezen die zich buiten het hotel afspelen. Dit zit er nu ook wel in, maar erg minimaal. Maar ondanks dat echt een hele goede chicklit, waar veel auteurs een voorbeeld aan kunnen nemen.

111