Recensie jeugdboek: Maanwachter

                                            

 

Auteur en illustrator:

Chris De Backer en Foob

 

Uitgeverij:

Het Punt

 

Achterflap:

            

 

Bespreking:

Wanneer Luna met haar familie naar een pretpark gaat om er Halloween te vieren, krijgt ze zmaar va een oud vrouwtje een buideltje in haar handen gedrukt met een maansteen er in. Ze krijgt de opdracht om hier goed voor te zorgen tot het vrouwtje de steen terug komt ophalen bij de volgende volle maan. Vanaf die moment komt een einde aan het zorgeloze leventje van Luna en begint voor haar een groot avontuur. Er gebeuren de vreemdste dingen. En wie is toch die griezelige man die steeds weer opduikt? Ondanks alles doet Luna haar best om de steen met haar leven te beschermen.

Een heel mooi meeslepend verhaal. De schrijver houdt vaart in het verhaal en weet ook de spanning aan te houden. Het verhaal begint op geen enkel moment te vervelen. Vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in het verhaal. Iets wat ik persoonlijk heel erg weet te waarderen. Luna is een vrolijke, positieve meid van een jaar of 11 die houdt van de typische dingen waar meiden van die leeftijd van houden. De schrijver weet het zo te brengen dat je het niet alleen leest, maar ook voelt. Het verhaal blijft heel verrassend tot op het einde. Het is totaal niet voorspelbaar, maar toch vormt het verhaal een heel mooi geheel.

De illustraties van Foob sluiten heel goed aan bij de sfeer van het verhaal. Zacht waar het past, scerp waar nodig. Prachtig!

Een leuk, avontuurlijk en spannend verhaal overgoten met een sausje van Fantasy. Een echte aanrader!

 

Leeftijd:

Vanaf 9 jaar.

 

Meer info:

Meer info

57

1 Reacties

Saltus

Friday, May 15, 2020 Reply

Je zou bijna zeggen 'maanziekte' hartje!