Recensie prentenboek: Het geheim van koe

                                   

 

Auteur en illustrator:

David Nowak

 

Uitgeverij:

Het Punt

 

Achterflap:

             

 

Bespreking:

De kippen en de haan zijn echte avonturiers met af en toe toch ook een beetje schrik, maar dat laten zeliefst niet merken. Ze gaan op weg om Koe te helpen, maar ze raken niet zonder slag of stoot bij Koe. Onderweg worden ze enkele keren opgehouden door andere dieren die hun hulp nodig hebben. Telkens komen ze met een creatieve oplossing voor het probleem. David neemt kinderen mee op avonturr met de haan en de kippen. Elkaar helpen is een mooie eigenschap en je maakt er een ander heel gelukkig mee. Het verhaal toont ook aan dat helpen geen grote inspanningen vraagt, maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

De illustraties van David zijn een verzameling van kleine en grote dingen. Kinderen kunnen uren naar de illustraties kijken en steeds weer nieuwe dingen ontdekken met de leukste of gekste details. Ook als volwassene is het leuk om vanalles op de prenten te ontdekken. Het mooie kleurenpallet geeft het verhaal een zachte, lieve toets. 

De mooie boodschap in het verhaal, de illustraties vol details en de ongewone wijze om het boek te openen zorgen ervoor dat het een leuk boek is  voor grote en kleine avonturiers.

 

Leeftijd:

Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

 

Meer info:

Meer info

 

63

1 Reacties

Rabbit-green

Monday, June 29, 2020 Reply

leuk verhaal