Recensie van het boek: De Roemeense connectie van Ingrid Aanen

Recensie: De Roemeense Connectie van Ingrid Aanen

De Roemeense Connectie is alweer het tweede boek van Ingrid Aanen. Het broertje van Anna, zoals Ingrid het zelf liefkozend noemt.
En terecht! Net als Anna, de journalist, is de Roemeense connectie een liefdeskind, waar veel aandacht en zorg aan is besteed. Zowel aan uiterlijk als innerlijk en dit voel je als lezer.

Het verhaal in het kort:  De Achterflaptekst

Teresa en Martin verhuizen naar een ingeslapen dorp. De rust wordt wreed verstoord door een gruwelijke vondst in hun kelder. Kort hierna wordt haar man ontvoerd. Met hulp van rechercheur Harold Groen ontdekt ze dat haar man niet diegene is wiens naam hij draagt. Wie is haar man precies en wat heeft hij op zijn geweten?
Langzamerhand worden banden met de Roemeense maffia zichtbaar. Geheimen dreigen ontrafeld te worden. Leeft haar man nog en zal ze hem ooit nog zien? Een bloedvete en een hartstochtelijke liefde staan garant voor veel spanning en romantiek in dit vlot geschreven boek.

Mijn mening

Cover

Op de witte cover staat een pistool afgebeeld met bijna tegen de loop van het pistool aan, wat licht- en donker roze Mandevillebloemen.  De titel en de naam zijn in het zwart gedrukt, waardoor het een geheel wordt en je als lezer al direct een beeld kunt vormen van datgene wat je op de achterflaptekst te lezen staat en wat het boek uiteindelijk zal bieden.

De Titel

De titel is duidelijk en sluit direct aan bij de inhoud van het boek.

De inhoud

Ingrid trekt je direct in het verhaal. Vanaf het prille begin creëert ze spanning en deze spanning bouwt ze heel gedoseerd op. Nergens gaat ze over de grens heen. De inhoud van het verhaal heeft ze onderverdeeld in hoofdstukken en deze hoofdstukken heeft ze een duidelijke titel gegeven, zodat je weet wat je kunt verwachten. Toch geeft ze niet alles prijs, waardoor er nog genoeg spanning overblijft. Wat ik ook heel prettig vond is dat er een samenspel tussen de hoofdstukken is en je als lezer niet noodgedwongen een pauze ingelast krijgt, bij het aanbreken van een nieuw hoofdstuk. Hierdoor wil je verder lezen, want het verhaal houdt je in de greep.

Het verhaal wordt vanuit verschillende gezichtspunten vertelt, zodat je een heel goed beeld krijgt van wat er speelt.  Elk gezichtspunt heeft een realistische geloofwaardigheid, wat het verhaal ten goede komt.

De gebruikte locaties en personages zijn voor de lezer heel goed te overzien en kloppen volledig met het verloop van het verhaal. Dit geldt ook voor het einde. Kortom, er zijn geen overbodige alinea’s in het boek te vinden of andere details die niet direct te linken zijn aan de kern. Het klopt gewoon, wat zeer prettig is.

Wat ik persoonlijk heel bijzonder vind is het research die Ingrid voor haar verhaallijn gedaan moet hebben. Het is namelijk best risicovol om over een bloedvete te schrijven als je er niet de nodige kennis van hebt.  Ze is daar met vlag en wimpel in geslaagd.

Conclusie

Ik heb het boek met de nodige spanning gelezen en De Roemeense Connectie is een echte aanrader.

Aanvullende Informatie

Titel: De Roemeense Connectie
Genre: Thriller
Uitgever: Free Musketeers
ISBN: 978-90-484-3833-4
Aantal pagina’s: 139
Coverfoto: Ingrid Aanen
Paperback
Te koop bij onder andere: De Free Musketeers, Bruna en bol.com
Andere boeken van dezelfde auteur: Anna, de journalist

 

 

 

76

15 Reacties

Candice

Saturday, February 23, 2019 Reply

Ze zal er zonder meer blij mee zijn.

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Dank je wel :) Ik hoop dat Ingrid er ook blij mee is. Ik heb dat boek in een stuk door uit zitten lezen. Leest gewoon heel lekker weg.

Candice

Saturday, February 23, 2019 Reply

Dat is een hele mooie recensie.

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Het leest gewoon heel lekker weg en dan wil je automatisch verder lezen, maar super dat je er blij mee bent.

Ingrid

Saturday, February 23, 2019 Reply

Dat heb je snel gelezen! Super recensie, daar ben ik zeker blij mee! Dank je wel Yrsa! Fijn dat je er van genoten hebt!

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Inderdaad.

San Daniel

Saturday, February 23, 2019 Reply

Ee goed verhaal door een vaardige hand neer gezet..

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Ze verdient het idd. Dank je voor je reactie

Chrisrik

Saturday, February 23, 2019 Reply

Heel mooie recensie Fijn voor Ingrid, ze verdient het!

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Is het ook. Dank je wel voor je reactie

Mereltje

Saturday, February 23, 2019 Reply

Goede duidelijke recensie. Het lijkt me een spannend boek.

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Dank je wel.

Nonnie

Saturday, February 23, 2019 Reply

Geweldig! Niet alleen dat Ingrid dit boek heeft geschreven (petje af en diepe buiging), maar ook dat je hier een heel goede recensie over hebt geschreven. Trots op jullie allebei.

Yrsa

Saturday, February 23, 2019 Reply

Het is een absolute aanrader!

Yneke

Saturday, February 23, 2019 Reply

Prachtige recensie. Het is dan ook een fijne schrijfster. Fijn hoe je haar boek met jou mening belicht. Dat is van veel waarde. Het maakt nieuwsgierig naar het boek.